Kom Bij MIJ voor …

Jij kunt Bij MIJ komen voor verschillende klachten, problemen of doelen. Het doel is om met mijn hulp weer meer bij jezelf te komen. De beste versie van jezelf te zijn. Zonder vervelende gedragspatronen of mentale klachten. 

Om de kennis en ervaring die ik als psycholoog heb opgedaan nog beter te combineren met hypnotherapie, heb ik een aantal programma’s ontwikkeld voor verschillende doelen/problemen. Deze programma’s bestaan uit een intake, twee hypnose-sessies en online programma’s (e-health) gericht op jouw doel. Staat jouw doel of probleem er niet bij? No worries! Stuur me een berichtje en ik denk met je mee over de mogelijkheden!

 • We beginnen altijd (behalve bij het programma voor stoppen met roken) met een intake en eerste hypnosesessie Bij MIJ in de praktijk. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld voor de eerste sessie.
 • Na de eerste sessie krijg jij van mij per mail een uitnodiging voor de online module (van Karify), gericht op jouw klachten en doelen. Je kunt deze online module in je eigen tijd en tempo doorlopen. Ik kan zien wat jij invult, dus jou begeleiden in de opdrachten. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze online module te volgen. Het is een hulpmiddel voor jou om met praktische oefeningen aan jouw doelen te werken.
 • Na de eerste sessie krijg jij van mij een MP3-bestand van de hypnosesessie. Die kun je thuis afluisteren, zo vaak als jij wilt.
 • Na vier weken plannen we een tweede hypnosesessie Bij MIJ in de praktijk. We evalueren hoe het de afgelopen weken is gegaan en wat er is veranderd. De tweede sessie is gericht op de overgebleven wensen en doelen.
 • Mocht je het fijn vinden of mocht het nodig zijn, kunnen we altijd na een aantal weken een derde of vierde sessie plannen. Dat doe ik altijd in overleg met jou.

 

  Kom bij MIJ voor:

  Afvallen

  – De hypnose-sessie: Met hypnose is het mogelijk om de overtuigingen die jij hebt over je gewicht, afvallen en eten te veranderen. Hierdoor wordt het maken van de juiste beslissingen (bijvoorbeeld gezonder eten, minder snaaien, meer bewegen) makkelijker. In hypnose kunnen bepaalde suggesties worden gegeven die door je onderbewustzijn worden geaccepteerd, bijvoorbeeld over je zelfbeeld, over de relatie tussen emoties en eten en andere reden waarom het je nu nog niet lukt om af te vallen. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je eerder vol zit of minder drang hebt naar zoetigheid. Wij kijken samen tijdens de intake naar de dingen waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld emotie eten, te weinig bewegen of andere onderliggende blokkades. Die gaan we vervolgens in de hypnose-sessie aanpakken. Ook maken we gebruik van de kracht van je gedachten, door onder andere je droomfiguur/gewicht te visualiseren.

   – De online module:  Gezond eten: iedereen heeft er wel wat over te zeggen. De één vindt dat je zoveel mogelijk fruit moet eten en nooit mag zondigen. Een ander vindt dat elke dag een stukje chocola geen kwaad kan. Maar wat is nu eigenlijk echt gezond? Dit is best wel een lastige vraag, want vaak zijn er tegenstrijdige berichten over gezond eten en wat moet je dan geloven? In deze module leer je meer over wat gezond eten nu eigenlijk is. Ook helpt deze module je om erachter te komen hoe het er voor staat met jouw eetgedrag en wat je zelf kunt doen als je er iets aan wilt veranderen.

   

  Stoppen met roken

  Als je een afspraak Bij MIJ maakt om te stoppen met roken, begin je eerst met de online module. Deze module kun je in je eigen tijd doorlopen binnen 1 of 2 weken. Hierin zet je de eerste stappen in het worden van een niet-roker. De hypnosesessie is gericht op het doorbreken van alle connecties en associaties die jij met roken hebt gelegd. Na de sessie ben jij een niet-roker.

  – De hypnose-sessie: Roken is vaak een hardnekkige gewoonte/verslaving die stevig is opgeslagen in je onderbewustzijn. Mensen weten vaak wel waarom ze willen stoppen met roken, maar op de een of andere manier ontbreekt de wilskracht om het daadwerkelijk vol te houden. Ik ga samen met jou op zoek naar datgene wat het roken jou oplevert (rust, ontspanning, gezelligheid) en doorbreek de connecties die jij met het roken hebt gelegd en de overtuigingen die je daarover hebt. We “wissen” het programma voor roken uit het onderbewustzijn en installeren een nieuw programma als niet-roker.

  – De online module: Het kan heel moeilijk zijn om roken op te geven. Zeker als je al een langere tijd rookt. Het is dan een soort gewoonte geworden en grote kans dat je het gevoel hebt dat je niet meer zonder kunt. Als je graag wil stoppen met roken, kan deze module je een duwtje in de goede richting geven. 

  Angstklachten (bijv. faalangst, sociale angst)

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je (angst)klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op het doen afnemen van jouw angstklachten en toename van ontspanning, vertrouwen etc.

  Met hypnose is het mogelijk om je onderbewustzijn opnieuw te “installeren”. Hierdoor is hypnose een goede behandeling voor angstklachten. Bijvoorbeeld voor klachten als faalangst, maar ook vliegangst of claustrofobie kan middels hypnotherapie aangepakt worden. In hypnose kunnen bepaalde suggesties worden gegeven die door je onderbewustzijn worden geaccepteerd. Wij kijken samen tijdens de intake naar de dingen waar je tegenaan loopt. Bijvoorbeeld waardoor bepaalde angsten getriggerd worden en wanneer je bepaalde angst klachten krijgt. 

  – De online module: Deze module is bedoeld voor mensen die last hebben van angst- en/of paniekklachten. Misschien ben je angstig in sociale situaties, heb je last van paniekaanvallen, durf je niet goed het huis uit, maak je je veel zorgen of ben je bang voor bepaalde dieren of voorwerpen. Angst is een breed begrip. Met dit programma leer je meer over de achtergronden van angst en hoe je zelf kunt bijdragen aan herstel.

  Stress- en spannings klachten

  – De hypnose-sessie: stress- en spanningsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Hypnose kan hierbij helpen. Ik ga samen met jou op zoek naar datgene wat stress- of spannings klachten veroorzaakt en doorbreek deze connecties in je onderbewustzijn. Hierdoor worden programma’s die voor stress zorgen “gewist” en worden de triggers die stress of spanningsklachten veroorzaken aangepakt. 

  – De online module: Een drukke werkdag, een nare gebeurtenis of in de file staan terwijl je iets belangrijks gepland hebt.. Stress hebben we allemaal wel eens, het hoort erbij. Niet zo’n probleem, tenzij het lang aanhoudt. Dan kan stress ongemerkt leiden tot grote psychische of lichamelijke problemen. In deze module leer je wat jouw stressvolle situaties zijn, waar je aan merkt dat je stress hebt en hoe je het kunt verminderen of misschien zelfs wel voorkomen.  

  Verbeteren van zelfbeeld/zelfvertrouwen

  – De hypnose-sessie: Wanneer je last hebt van een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen, is hypnose een goede manier om te werken aan jezelf. Met hypnose kunnen de overtuigingen die jij hebt over jouw zelfbeeld of zelfvertrouwen veranderd worden. In hypnose kunnen bepaalde suggesties worden gegeven die door je onderbewustzijn worden geaccepteerd, bijvoorbeeld over je zelfbeeld. Wij kijken samen tijdens de intake naar de dingen waar je tegenaan loopt. Waardoor komt het dat je niet tevreden bent over jezelf of weinig zelfvertrouwen hebt? Die triggers gaan we vervolgens in de hypnosesessie aanpakken. Ook maken we gebruik van de kracht van je gedachten, door onder andere jouw gewenste zelfbeeld te visualiseren. 

  – De online module:  De module voor negatief zelfbeeld bestaat uit psycho-educatie en opdrachten die je zelfstandig uitvoert. Je werkt in negen stappen toe naar een positiever zelfbeeld met behulp van psycho-educatie en  oefeningen

   

  Burn-out

  – De hypnose sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op een toename van rust, ontspanning en afname van jouw klachten. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie. Na de hypnosesessie krijg je van mij een MP3 met een hypnosesessie toegestuurd gericht op jouw doel, die je zelf thuis kunt beluisteren, zo vaak als je wilt.

  – De online module: Voel je je totaal uitgeput? Ga je niet meer met plezier naar je werk, zeg je steeds vaker afspraken met vrienden en familie af, en lukt het je niet om je te concentreren? Grote kans dat je een burn-out hebt. Een burn-out ontstaat als je een lange periode stress ervaart en hier te weinig ontspanning tegenover staat. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leer je in deze module. Verder breng je in kaart wat in jouw situatie voor stress zorgt en wat jou helpt om je beter te voelen. 

   

  Depressieve klachten/somberheid

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op een afname van jouw stemmingsklachten. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: Heb je last van somberheid en voel je je steeds zo moe? Heb je nergens zin in? Slaap je weinig, of misschien juist heel veel? Dit zijn symptomen die er op kunnen wijzen dat je een depressie hebt. Je kunt hier heel veel last van hebben. Misschien gaat het steeds moeilijker op je werk of op je school en heb je het gevoel dat de problemen zich opstapelen. Gelukkig kun je van een depressie herstellen. De oefeningen in deze module kunnen je daarbij helpen. Je leert wat een depressie inhoudt, hoe het ontstaat en wat je allemaal kunt doen om je somberheid te verminderen. 

  Piekeren

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op een afname van piekeren en piekergedachten. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: Deze module is bedoeld voor mensen die veel piekeren. Met dit programma leer je meer over de achtergronden van piekeren en hoe je zelf kunt bijdragen aan herstel. 

  Rouw

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op het hervinden van rust en acceptatie. Het verlies een plek geven, zo goed als dat kan. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met het verlies van een dierbaar persoon, zoals een familielid of vriend(in). Je kunt hierdoor erg van slag raken. In de meeste gevallen wordt de pijn op den duur dragelijker en lukt het om het leven weer op te pakken. Maar soms loop je vast bij het verwerken van je verlies. Het lukt je niet om het verlies een plek te geven en je kunt voor je gevoel niet verder. Je kunt dan baat hebben bij professionele hulp. In deze module krijg je uitleg over rouw en maak je oefeningen die je aan het denken zetten over je verlies. Je bedenkt wat het verlies voor jou betekent en welke stappen je kunt zetten om er voor te zorgen dat het weer wat beter met je gaat. 

  Slaapproblemen

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op het verbeteren van de slaap. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: Deze module is bedoeld voor mensen die problemen ervaren met slapen. Met dit programma leer je meer over de achtergronden van slaapproblemen en hoe je zelf kunt bijdragen aan herstel. 

  Alcohol(misbruik)

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op het minderen of stoppen van je alcoholgebruik. We brengen in kaart wat triggers voor drinken zijn en welke onderliggende factoren hieraan bijdragen, zoals stress, het dempen van emoties of gevoelens van onrust. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: 8 op de 10 Nederlanders (van 18 jaar en ouder) drinkt wel eens alcohol. Zo nu en dan een borrel is geen probleem, maar (te) veel alcohol is slecht voor je. Maar vanaf welke hoeveelheid heeft alcoholgebruik nou een negatief effect op je gezondheid en dagelijkse leven? Hier krijg je in deze module informatie over. Verder houd je een alcoholdagboek bij. Op basis daarvan besluit je of je jouw alcoholgebruik wil veranderen. Zo ja, leer je wat je kunt doen om niet of minder te drinken.

  OCS/Dwangneurose

  – De hypnose-sessie: Wij beginnen met een intake en eerste sessie. Hierin worden je klachten in kaart gebracht en doelen opgesteld. De eerste hypnosesessie is gericht op het verminderen van je dwanggedachten en handelingen. Na 4 weken bekijken we hoe het gaat en stellen we een doel/aandachtspunt voor de tweede sessie.

  – De online module: Bij OCS maak je je zorgen om dingen waar iedereen zich weleens druk over maakt. Je hebt alleen daarnaast het idee dat je iets moet doen. Je bent bang dat er anders ongetwijfeld iets misgaat of iets gevaarlijks gebeurt. Denk aan je handen wassen om te voorkomen dat je ziek wordt of in gedachten nagaan of je de deur wel écht op slot hebt gedaan uit angst voor een inbraak. Deze handelingen gaan vaak steeds meer tijd in beslag nemen en kunnen een hevige impact op je leven hebben. In deze module gaan we daarom aan de slag met het afbouwen van de handelingen en het uitdagen van je zorgwekkende gedachten.

  Afspraak maken

  Afspraken maken kan vanaf heden via het afsprakensysteem. Wilt u een afspraak maken op een dag die niet beschikbaar is? Neem dan contact op via het contactformulier.

  Bel MIJ

  06 – 41 72 56 83

  Adres

  Monnikstraat 10, 7571 CW Oldenzaal

  KvK-nummer:  76256723

  Openingstijden

  Ik plan mijn afspraken op dinsdag tussen 9:00 en 18:00 uur. Via e-mail en telefoon ben ik de hele week bereikbaar. Een afspraak op een andere dag of tijd kan in overleg.