Wie ben ik?

 Het verhaal achter Bij MIJ begint met vertellen wie ik ben: Ik ben Britt de Kroon en ik ben 29 jaar. Mijn vrije tijd breng ik graag door in het bos met mijn honden, op de tennisbaan, in de CrossFit box of de volleybalzaal. Mentaal werk vraagt om fysieke inspanning, zeggen ze. “Balance is Key.” Om niet door te slaan in die balans, zou je mij ook met vrienden/vriendinnen in de kroeg of thuis aan de keukentafel kunnen vinden. Ik houd namelijk van koken en gezelligheid.


Mijn werkervaring
Ik ben sinds ongeveer 7 jaar werkzaam als psycholoog NIP en sinds 2018 ook als hypnotherapeut. Door mijn universitaire achtergrond en ervaring als psycholoog, heb ik veel kennis over verscheidene (mentale) klachten en problemen. Op dit moment ben ik tevens bezig met de postmaster opleiding tot Sport- en Prestatiepsycholoog. Ik denk dat het mijn kracht is dat ik niet ‘zomaar’ een hypnotherapeut bent die ergens een cursus heeft gevolgd. Juist door het combineren van mijn psychologische kennis en ervaring samen met hypnotherapie behaal ik samen met jou mooie resultaten. Je kunt hier vinden welke opleidingen en cursussen ik heb gevolgd. Misschien is het leuk als ik je iets vertel over hoe ik met hypnose in aanraking ben gekomen. Voor die tijd had ik namelijk een aantal (voor)oordelen die jij misschien ook wel hebt. Ik zie mezelf niet per se als zweverig of spiritueel en ik houd ervan als dingen wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn. Ik kan niet goed tegen het loslaten van controle en wil het liefst alles kunnen begrijpen. Voor mijn gevoel stond dat ver af van wat ik dacht dat hypnose was. Gelukkig heb ik het tegendeel ondervonden. 

Mijn eigen ervaring

Mijn ervaring met hypnose

Goed, over mijn ervaring met hypnose: Een paar jaar geleden heb ik een aantal nare ervaringen op het gebied van inbraak gehad, maar liefst drie keer in een jaar tijd. En zo ontstond angst. Angst om alleen thuis te zijn, angst om alleen buiten te lopen in het donker, angst dat iemand mij iets zou aandoen. Die angst heb ik een tijd lang proberen te verbergen en vermijden. Wanneer ik in het donker op de fiets naar huis zat, belde ik mijn tweelingzus. “Zit je weer in je eentje op de fiets?”, zei ze dan. Wanneer mijn vriend een weekend weg ging, vroeg ik een vriendin om bij mij te “logeren”. Heel gezellig, maar misschien wel een beetje vreemd op je 25e.

Aan de slag met mijn angst dus!

Ik besloot mijn angst aan te pakken op de manier zoals ik dat als psycholoog heb geleerd: middels exposure. Kort gezegd: je (angstige) gedachten uitdagen en relativeren en daarbij je angst in stappen aangaan. Daar lag ik dan in bed, gefocust op ieder geluid, terwijl ik mij had voorgenomen te focussen op mijn ademhaling. Of dan liep ik in het donker, de neiging mijn telefoon te pakken te onderdrukken. Voor mij duurde dit te lang. (Ik sta trouwens ook niet bekend om mijn enorme hoeveelheid geduld op persoonlijk vlak.)

Weinig geduld leidde mij naar hypnotherapie

Via Google “hoe kom ik zo snel mogelijk van mijn angst af” kwam ik terecht bij een hypnosepraktijk in de buurt. Ik was sceptisch, maar gemotiveerd om vrij van angst door het leven te gaan, dus ik wilde wel een gokje wagen. Na afloop van de sessie voelde ik mij vooral heel ontspannen, maar voor mijn gevoel was er niets “magisch” gebeurd. Toch merkte ik langzaamaan dat ik minder bewust bezig was met mijn angst. Toen ik na vier weken terugkeek, merkte ik dat ik weer op de bank kon zitten zonder de gordijnen dicht te doen en deuren te controleren, dat ik op de fiets kon zitten zonder continu om mij heen te kijken met mijn telefoon in de aanslag, dat ik weer in slaap kon vallen wanneer ik alleen was.

Nu wil ik anderen helpen met hypnose bij MIJ!

Vanaf dat moment was ik ‘om’ en ben ik mij gaan verdiepen in hypnotherapie. Het leek mij fantastisch om mijn kennis als psycholoog te combineren met een effectieve, kortdurende behandeling in de vorm van hypnose. Na veel oefenen op familie en vrienden (die nu gestopt zijn met roken, 15 kilo zijn afgevallen en vol zelfvertrouwen rondlopen) ben ik hypnotherapie gaan inzetten voor mensen met verschillende hulpvragen. En met goed resultaat! Kom jij ook Bij MIJ?